Leveranciers Verbinding

Leveranciers verbinden met LetMeShip

Gebruik je LetMeShip account om je leveranciers uit te nodigen. Dit zorgt ervoor dat je leveranciers altijd tegen jouw verzendtarieven boeken voor alle zendingen, vooral voor importzendingen. Zo heb je altijd een overzicht van je verzendkosten.

Voordelen van het aansluiten van leveranciers

Profiteer van vele voordelen door je leveranciers te integreren in het LetMeShip systeem:

  • Volledige transparantie en controle over je leverancierskosten
  • Concurrerende importtarieven 
  • Snelle verbinding, je leveranciers zijn direct klaar om te verzenden 
  • Optimalisatie en vereenvoudiging van je verzendprocessen
  • Meertalig systeem voor wereldwijd gebruik 
  • Kan worden aangestuurd via gewone browsers; geen extra software nodig 

Wat is een leveranciers verbinding precies?

Je kunt al je binnenlandse en internationale leveranciers uitnodigen via je LetMeShip account. Het account van de leverancier is direct gekoppeld aan jouw account. Dit betekent dat jouw leveranciers jouw voorwaarden boeken waartegen je bij ons verzendt. Zo krijg je altijd de beste prijs en volledige kostentransparantie voor alle verzendboekingen. Een extra voordeel: We kunnen op elk moment verzenddienstverleners en diensten voor je leveranciers activeren en deactiveren.

Leveranciers verbinding – Wat je kunt verwachten

Met LetMeShip kun je profiteren van een groot aantal opties om je leveranciers aan te sluiten en je verzendprocessen te optimaliseren. Door zendingen via één bron te boeken, creëer je meer transparantie en krijg je altijd de beste voorwaarden voor jou en je leveranciers.

Weergaven en verzendopties beheren

Als beheerder bepaal je wat je leveranciers kunnen zien en wat niet. Je kunt onder andere de prijsweergave uitschakelen. In dat geval zien je leveranciers alleen de selectie van de verzendaanbieder en het boekingsformulier. Bepaal of je leveranciers alleen naar bepaalde adressen kunnen verzenden en welke vervoerders/services voor hen beschikbaar zijn.

Optimaliseer je eigen verzendprocesse

Je kunt ook verplichte velden definiëren voor je eigen procesoptimalisatie. Dit kan de verplichte invoer van een leveringsreferentie zijn, bijvoorbeeld een inkoopordernummer, een leveranciersidentificatie of belangrijke informatie voor je proces van inkomende goederen. Natuurlijk krijgt de uitgenodigde leverancier geen gevoelige gegevens van jouw gebruikersaccount te zien.

Meldingsfunctie voor track & trace

Als de meldingsfunctie is geactiveerd, ontvang je een bevestigingsmail met een traceerlink wanneer een boeking is gemaakt – zo kun je altijd alle zendingen van leveranciers in de gaten houden. 

Controle over alle verzendfacturen

Facturen worden naar je account gestuurd. Dit betekent dat je alle facturen op elk moment kunt bekijken, omdat ze naar het door jou opgegeven adres worden gestuurd, zelfs als je leverancier verantwoordelijk is voor de boeking. Alle zendingen die worden geboekt door een leverancier die in het buitenland is gevestigd, worden in het systeem weergegeven als importzendingen. Jij blijft de belangrijkste contactpersoon.

Klinkt dit goed voor jou? Nodig dan nu je eerste leverancier uit! 


Leveranciers aansluiten – hoe het werkt

Je leveranciers aansluiten op het LetMeShip verzendplatform is eenvoudig: jij en je leveranciers hebben alleen internettoegang, een e-mailadres, een printer en natuurlijk zendingen nodig.

1. Maak een gratis account aan bij LetMeShip. Je krijgt een persoonlijke accountmanager toegewezen die aangepaste voorwaarden voor je opstelt op basis van je verzendbehoeften.

2. In het menu van je persoonlijke account vind je de sectie ADMINISTRATIE – LEVERANCIERS. Daar kun je al je geselecteerde leveranciers uitnodigen. 

3. Nadat je alle gegevens van je leveranciers hebt ingevoerd, ontvangen ze een e-mail waarin hen wordt gevraagd hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken.

4. Je verzendvoorwaarden worden dan opgeslagen in het klantenaccount van je leverancier. Ze zijn dan meteen klaar om te verzenden.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over het leveranciersportaal of wil je gedetailleerde instructies over hoe je leveranciers kunt aansluiten? Ons team kijkt uit naar je vraag.