Standaardverzending vs. expresverzending: de juiste verzendoptie voor jouw B2B-verzending

Betrouwbare, betaalbare en efficiënte verzendoplossingen zijn het toppunt van zakelijk verzenden. Afgezien van speciale diensten zijn standaard- en expresverzending regelmatig beschikbaar als opties. Maar wat is precies het verschil tussen deze twee verzendmethoden, wat zijn de voor- en nadelen van elk? En welke is de juiste voor jouw B2B-verzending?

Standaardverzending: betrouwbaar en betaalbaar

Standaardverzending is de meest kosteneffectieve optie voor het verzenden van pakketten en pallets. De belangrijkste kenmerken zijn

  • Afhaling meestal op de volgende werkdag
  • Langere levertijden (meestal 2-5 werkdagen nationaal, 5-10 werkdagen internationaal)
  • Meestal de goedkoopste verzendoptie
  • Basis verzendvolgsysteem

Een standaardverzending binnen Nederland wordt meestal binnen 2-5 werkdagen geleverd. Internationale zendingen duren 3-10 werkdagen, afhankelijk van de bestemming, in uitzonderlijke gevallen zelfs twee weken.

Expresverzending: als het snel moet gaan

Het belangrijkste kenmerk zit in de naam: Express pakketten zijn ideaal voor diegenen die waarde hechten aan een bijzonder snelle levering.

  • Ophalen: indien geboekt voor 12.00 uur op dezelfde werkdag
  • Levering op de volgende werkdag (nationaal)
  • Hogere kosten in vergelijking met standaardverzending
  • Gedetailleerde zendingstracering in realtime

De levertijd is natuurlijk ook afhankelijk van de bestemming, vooral voor internationale verzendingen, die tot zeven dagen kan duren – in uitzonderlijke gevallen zelfs langer. We hebben het hier over een standaard transittijd, want niet alle dienstverleners bieden gegarandeerde transittijden voor expresverzending.

Verschillen tussen standaard- en expresverzending in één oogopslag

Snelheid expresverzending of standaardverzending

Snelheid

Expresverzending is aanzienlijk sneller dan standaard.

Kosten expresverzending of standaardverzending

Kosten

Expresverzending is over het algemeen duurder.

Tracering van zendingen expresverzending of standaardverzending

Tracering van zendingen:

Express biedt vaak nauwkeurigere trackingopties.

Aflevergarantie expresverzending of standaardverzending

Aflevergarantie

Bij Express is er soms een geld-terug-garantie als de opgegeven levertijd wordt overschreden.

Ophalen expresverzending of standaardverzending

Ophalen

Expres-diensten bieden vaak flexibelere ophaaltijden dan standaardverzending.

Speciale kenmerken van internationale verzending

Voor internationale verzendingen naar derde landen buiten de EU zijn er een paar extra punten om rekening mee te houden bij de keuze voor of tegen standaardverzending:

  •  Douane-inklaring: expresdiensten zorgen vaak voor alle Douane-inklaring.
  • Documentatie: Correcte vrachtdocumenten zijn essentieel voor beide verzendmethoden.
  •  Transittijden: Expresverzending kan vooral voordelig zijn voor internationale zendingen omdat de Douane sneller wordt ingeklaard.
  •  Land-specifieke regelgeving: Houd er rekening mee dat sommige landen bepaalde beperkingen kunnen hebben voor expres- of standaardzendingen.

Welke extra opties kunnen geboekt worden?

Voor zowel standaard- als expreszendingen kunnen verschillende aanvullende diensten worden geboekt:

LetMeShip – jouw ongeëvenaarde persoonlijke multi-carrier verzendplatform

Al meer dan 20 jaar helpen wij kleine en middelgrote bedrijven om hun zakelijke verzendingen kosteneffectief en efficiënt af te handelen. “LetMeShip” staat voor: persoonlijk advies; een interne klantenservice die de telefoon beantwoordt en al je wensen vervult; de beste prijs-kwaliteitverhouding – en dit alles zonder contractuele verplichtingen. 

Standaardverzending:

  • Verzekering voor goederen met een Hogere waarde
  •  Levering aan pakstations
  •  Bulkgoederenafhandeling voor grote of volumineuze goederen

Expresverzending:

  • Alle standaard verzendopties
  •  Tijdslotlevering
  •  Tijdslotlevering

Wanneer is expresverzending de moeite waard?

Expresverzending is een must voor iedereen die zijn zending of levering op de volgende werkdag of binnen een paar werkdagen geleverd wil hebben. Maar ook als twee of drie dagen niet per se belangrijk zijn, kan het zinvol zijn om af te zien van standaard verzending. Dit kan op het eerste gezicht tegenstrijdig lijken, omdat een exprespakket twee keer zoveel of meer kan kosten dan een standaardpakket. De rekensom is echter niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt, vooral als het gaat om internationale verzending. Laten we eens naar de details kijken.

Niet alleen snel, maar ook prioriteit


Expresverzending in de stad

Naast de kosten speelt het vermogen om logistieke processen te plannen een minstens zo belangrijke rol. Snelheid is zeker een belangrijke factor, maar bij expreszendingen is er nog een ander aspect dat expreszendingen überhaupt mogelijk maakt en toch weinig wordt gewaardeerd. Expreszendingen krijgen namelijk voorrang. Wat betekent dat? Als er sprake is van een grote hoeveelheid pakketten of onderbrekingen in de activiteiten – bijvoorbeeld door stakingen, natuurrampen of oorlogen – krijgt een expresspakket (of een expresspallet) voorrang en wordt het geladen. Standaard zendingen worden in de wacht gezet. En als vrachtvluchten tijdelijk moeten worden opgeschort of – zoals nu het geval is – de vraag naar luchtvracht de capaciteit aanzienlijk overstijgt, worden de expreszendingen het eerst geladen. Iedereen die een expreszending boekt, kan er dus zeker van zijn dat zijn eigen zending op tijd aankomt of in ieder geval voorrang krijgt bij verstoringen.

Gegarandeerde transittijden met geld-terug-garantie

In 2022 werd de standaard transittijd voor 50% van alle pakketten overschreden. En het personeelstekort onder bezorgers zal de situatie in de nabije toekomst waarschijnlijk nog verergeren. Het percentage vertraagde expreszendingen ligt daarentegen aanzienlijk lager. Bovendien bieden sommige koeriersdiensten nog steeds een geld-terug-garantie als de levering later dan afgesproken plaatsvindt.

Is een exprespakket altijd duurder? Niet noodzakelijkerwijs

De kosten voor expresverzending zijn hoog, zonder twijfel. En over het algemeen hoger dan standaardverzending. Maar als je met alle factoren rekening houdt, kan expres in sommige situaties de voordeligere optie zijn, bijvoorbeeld als:

  • Opslagkosten worden gemaakt, die lager zijn bij expresverzending
  • Bijzonder grote of zware goederen worden verzonden
  •  De totale kosten (inclusief inklaring) ook worden berekend voor internationale zendingen

Hoe paradoxaal het ook lijkt, Express International is vaak goedkoper dan een standaardverzending. Een prijsvergelijking of een gesprek met je persoonlijke accountmanager bij LetMeShip is daarom zeker de moeite waard.

De keuze tussen standaard en express verzending hangt af van verschillende factoren, zoals de urgentie van de levering, het budget, de waarde van de goederen en de verwachtingen van de klant. Deze factoren worden echter van bedrijf tot bedrijf en van zending tot zending anders gewogen; het is daarom onmogelijk om een algemene uitspraak te doen. B2B-bedrijven moeten beide opties overwegen in hun verzendmix en ze voor elk afzonderlijk geval vergelijken om flexibel te kunnen reageren op verschillende zakelijke vereisten.

Optimaliseer de verzending met een multi-carrier verzendplatform

Het vergelijken van tarieven van verschillende diensten kan al snel tijdrovend worden. Als er verschillende verzenddienstverleners in het spel komen, wordt tijd al snel een kostenfactor. Multi-carrier verzendplatforms zoals LetMeShip nemen je dit werk uit handen. Je selecteert eenvoudig de gewenste service, de ophaallocatie en de bestemming en krijgt een duidelijk overzicht te zien van alle beschikbare tarieven van verschillende vervoerders, inclusief alle bijkomende kosten en je besparing ten opzichte van een directe boeking.

Met LetMeShip krijg je nog meer: Wij geloven dat je alleen aan de verzendbehoeften van met name het MKB kunt voldoen als je je klanten kent. En daarmee bedoelen we niet een abstract idee, maar jou en je bedrijf concreet. Omdat we al meer dan 20 jaar op de markt zijn en inmiddels in zeven Europese landen vertegenwoordigd zijn, is er geen enkel probleem en bijna geen enkele eis waar de verzendexperts van onze interne klantenservice of je persoonlijke accountmanager niet bekend mee zijn.

Neem contact met ons op

We kijken ernaar uit van u te horen.